libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

Grillezett pandamancs és flambírozott tigriskölyök

2010.09.23. 06:52 zombizan

Üzletembereket hivatásszerűen utálni roppant divatos foglalkozás. Amint köztudott, üzletemberré nem úgy lesz az ember, mint tanárrá, orvossá, mérnökké vagy munkanélkülivé. Nem a körülmények adott helyzetben logikusnak tűnő, utólag kissé véletlenszerűnek érzékelt láncolata vezet oda, hogy valaki tárgyalásokon képviseli cége érdekeit, ahelyett, hogy operálna, tanítana vagy tüntetésekre járna. Ó, nem. Aki üzletember lesz, az valamikor a 15. és 22. életéve között, túl az első szerelmen, de még az első rendes állásán innen, váratlan látogatót kap egy kifogástalanul öltözött, de nyers modorú és kénköves szagú úriembertől. A papírmunkán hamar túlesnek, majd a szőrös mancsba csapva a kissé zavarodott, de várakozásteljes leendő üzletember elindulhat sötét karrierje útján. A feltételek egyszerűek: 30-40-50 év szabad garázdálkodás, üzleti utazások, vállalati autó, fogadások, titkárnők, megnyomorított dolgozók, özvegyek és árvák panasza. Armani és Brioni. Aztán pukk, csatlakozhat az alvilági Hall of Fame társasághoz. 

Bár a fenti képlet roppant világos és egyszerű, a Földön sajnos még mindig élnek olyan emberek, akiknek a gaz vállalkozások és az általuk irányított média elhomályosítja a látását. De szerencsére járnak köztünk olyan írók, költők, művészek, tudósok és mozgalmárok, akik felnyitják a szerencsétlenek csipáját. Egy jeles képviselőjük, DBC Pierre legújabb könyvében (Lights out in Wonderland) megalkotta a tökéletes üzleti vacsorát, amit a kapitalizmus elvetemült támaszai két világpusztító hadjárat között élvezhetnek: grillezett óriáspanda mancsot és flambírozott szibériai tigriskölyköt szolgál fel egy ördögi partycég a világ kövér urainak, akik gyerekek könnyéből készült koktélokkal öblíthetik le undorító étkeiket. Csak azt tudom sajnálni, hogy amikor én iskolába jártam, nem hallottam még DBC Pierreről és az ő nemes nézeteiről. Kénytelen voltam a HVG-t olvasni az egyetemi könyvtárban. Mígnem egy sötét éjjelen valaki kopogás nélkül benyitott a szobámba...    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr842316992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása