libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

A válság története számokban

2012.11.13. 11:38 zombizan

Az Európai Autógyártók Szövetségének honlapján talált statisztikából készítettem az alábbi ábrát.

12 havi mozgóátlag adatot vettem, hogy a jelentős havi fluktuációt kiszűrjem, és az abszolút értékesítési számokat elosztottam az ország lakosságával (1000 főben), hogy a kisebb és nagyobb országok összehasonlíthatók legyenek.

Különösebb magyarázat nélkül is beszédesek ezek a számok, ami az elmúlt öt év történetét illeti. Olaszország és Spanyolország elhagyja a gazdag európai országok klubját. Görögország padlón, Portugália érdekes módon csak az utóbbi egy évben zuhant nagyot. Látszik a roncsprémium hatása 2008-2009-ben. Lengyelek meglepően kevés új autót vesznek, de tartják a szintet, a csehekhez és szlovákokhoz hasonlóan. Magyarország Románia szintjén.

New car sales v 4.jpg 

 

2 komment

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr384904878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.11.13. 15:55:35

Görögország padlón, de még mindig a három balkáni ország fölött. Óppardon, két balkáni és mi...

De amúgy remek táblázat!

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2012.11.13. 17:33:32

@promontor: igen, két éve a görögöknél még több új autót helyeztek forgalomba, mint a cseheknél, miközben hivatalosan már nagy szarban voltak.

Három balkáni ország. Ha földrajzilag nem is, mentálisan mindenképpen.
süti beállítások módosítása