libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

A Nagy Magyarország matricák káráról

2011.07.04. 08:26 zombizan

Egy másik blogon a Szlovák Nemzeti Párt magyarellenes plakátjairól szóló poszthoz írtam hozzászólásként:

Nyilván én sem örülök az ilyen plakátoknak, és annak, hogy 20 év szabadság után ide jutottunk Kelet-Európában, de ha azt nézem, hány magyar autó hátulján van Nagy Magyarország matrica, akkor érthetővé válik, miért lehet ezzel a veszéllyel riogatni a szomszédainkat.

Számomra a Nagy Magyarország matrica a végtelen ostobaság szimbóluma, hiszen a mai problémákat egy olyan kontextusba viszi át, ami nulla realitásérzékkel egy nyilvánvalóan fenntarthatatlan és megvalósíthatatlan konstrukciót idéz fel. Ezek után nagyon könnyű azt mondani bárkinek, ha a magyarok a történelmi Magyarország visszaállítását szeretnék (a matricák szerint igen), akkor a pszichiátrián keressenek gyógyírt bajaikra, ezekkel értelmes embernek foglalkoznia nem szabad.

Hogy mást ne mondjak, Horvátország Magyarország részeként való feltüntetése kiváló érvet szolgáltat a szlovák és román nacionalisták számára, amikor azzal érvelnek, a hozzájuk csatolt területek (Felvidék, Erdély) mindig is lényegileg különböztek és különálltak a mai Magyarország területétől. Horvátország státusza a történelmi Magyarországon különbözött a többi oszágrészétől? Igen. Ezek után Horvátország elvesztett területként abban a kategóriában van, mint mondjuk a Csallóköz? Nagy Magyarország idióta szerint igen. A magyarok hülyék? Nyilvánvalóan.

Ami a trianoni szerződés utáni felállásban igazságtalan volt és ma is az, az nem Horvátország önállósága, hanem az új országhatárok "túlhúzása" a valós etnikai határokon, illetve az elcsatolt részeken élő magyarok önrendelkezési jogainak korlátozása. Az értelmes magyar nemzetpolitika ez utóbbi jelenség ellen kell, hogy fellépjen, és sajnos ennek minden egyes Nagy Magyarország matrica, amit a nálunk járó szlovákok és románok az autókon látnak, egy pofont ad

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr923036618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása