libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

A szakszervezeti munka is megérdemli a luxus körülményeket!

2011.04.08. 18:48 zombizan

A kapitalizmus szekértolójaként ma a budapesti Ramada Resort Aquaworld szállóban akadt dolgom, ahol belefutottam - surprise, surprise - a Vasutas Szakszervezet XVII. kongresszusába! A szálloda a honlap szerint 4 csillag superior kategóriába tartozik, és tényleg elég korrekt hely, ezt személyesen igazolhatom.

Nekem alapvetően semmi bajom azzal, ha a szakszervezeti tisztségviselők egy (kis túlzással) luxusszállóban pihentetik az érdekképviselettől megfáradt tagjaikat, de akkor ismerjük el, hogy Magyarország egy ilyen menő hely, ahol még a szakszervezet is wellness szállóban ülésezik a külvárosi Művház helyett, és ne szervezzünk demonstrációt az európai elvtársakkal az állítólagos megszorítások ellen tiltakozva! 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr102810313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.04.10. 12:32:17

Én eleve soha nem értettem, hogy miért kell főállásban képviselni vkik érdekeit, akikkel nem dolgozunk (értelemszerűen) együtt.
Persze, lehet mondani, h olyan sok a meló, h egész embert kíván, na de hányat? És miért nem járnak soha munka közelében? És miért kell állandó ágazati szervezeteket létrehozni? Miért nem jó az ad hoc összefogás, ha mindenkit érintő kérdésről van szó? És miért vagyunk meglepődve, h azok a buta munkások nem érdeklődnek és nem váltanak ki tagságit? Miért???
(Bocs, csak épp most olvasok elemzéseket, amik azon jajonganak, h a demokrácia attól gyenge, hogy emberek nem lépnek be pártba és szaxszervezetbe. WTF?)

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2011.04.11. 07:58:06

Ahogy a klasszikus vicc mondta: három fölösleges dolog van a világon: a férfiak mellbimbója, a pápa hímtagja és a szakszervezet...

Magyarországon nyilvánvalóan domesztikálták a szakszervezeteket a rendszerváltás után (pontosabban maradtak a megszokott, háziállat státuszban a megváltozott körülmények ellenére), ami minden körülmény figyelembe vételével, összességében előnyére válhatott a gazdasági fejlődésnek. Lengyelországban, ahol a kommunista rendszer bedöntésében elévülhetetlen érdemeket szerzett a Solidarnosc, ma is sokkal komolyabb erőt képviselnek és jóval aktívabbak a szakszervezetek. Volt szerencsém egy olyan, nagyon komoly lengyel céggel dolgozni egyszer, akik úgy féltek a szakszervezettől, mint az ördög a szenteltvíztől. Ha kormányzati politika, piaci versenytársak kerültek szóba, arra hajlamosak voltak legyinteni, de a szakszervezetet iszonyúan komolyan vették, de ebben (akkor már) semmi pozitív nem volt.
süti beállítások módosítása