libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

Akciós távfűtés

2009.11.25. 07:53 zombizan

Tegnap megérkezett a Főtáv decemberi számlája, amelynek a borítékán a "Többet költene karácsonykor? Most megteheti!" felirat díszelgett. Mint kiderült, a Főtáv elengedte a decemberi alapdíjat, ami a számlaérték kb. 40 %-át tette volna ki. Az indoklás szerint ez a vállalat "megújításának" az eredménye lenne (bármit is jelentsen ez), amit most ezzel a gyönyörű gesztussal megosztanak velünk. Tekintve, hogy a távfűtés hatósági áras szolgáltatás, ahol a díjak elméletileg a valós költségek és egy jóváhagyott profit kombinációjából állnak elő, az emberben óhatatlanul felmerül, hogy ha a költségszint lehetővé teszi a 40 %-os mérséklést, akkor eddig miért fizettünk ennyit, ha meg nem, akkor most mire föl jótékonykodnak?

A válasz természetesen beilleszthető a "vásároljuk meg a panelprolik szavazatait" című mutatványba, de pusztán gazdasági logika szerint valamit cserébe kérhetett volna a Főtáv a fogyasztóktól. Ahol van egyéni hőmérés és hődíj számítás, ott esetleg a "Tekerje fel!" jelszóval melegebb karácsonyt javasolhattak volna, vagy kérhették volna hűségnyilatkozat aláírását a lakóközösségektől, hogy "már pedig ők leválni, soha", esetleg még a hétvégi házukba is távfűtést köttetnek be. Vagy legalább kollektív szép gesztusként az erre a célra szolgáló zsákokba gyűjthetnénk a fölösleges meleget, és elküldhetnénk a harmadik világ didergő lakóinak a "Sándor, József, Benedek" jótékonysági hadművelet keretében.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr481550739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása