libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

Dignitas

2009.07.15. 07:20 zombizan

Az angol sajtóban visszatérő téma az "assisted suicide" probléma, ami otthon nem engedélyezett, ezért a saját életüknek - teljesen méltányolható okokból - véget vetni kívánó polgárok Svájcba utaznak, egy Dignitas nevű intézménybe (klinikára?), ahol erre teljesen legális módon sort lehet keríteni.

Mindamellett, hogy én magával az eutanázia lehetőségével teljesen egyetértek, és hasonló helyzetben (gyógyíthatatlan betegség, krónikus fájdalom, bénulás, stb) számomra is nagyon szimpatikus megoldás lenne, kicsit csodálkozom rajta, hogy élelmes népünk és üzletkötői hajlamokkal megáldott vezetőink még nem ismerték fel az ebben rejlő üzleti lehetőségeket, és nem kívánják Európa öngyilkos központjává tenni Magyarországot.

Ahogy fogászati kezelésre már a távoli Albionból is tömegek utaznak Budapestre, úgy nem volna nehéz levezetni a kedvező árú öngyilkossági szolgáltatásban rejlő előnyöket, és állami támogatással megépíteni ezeket az intézeteket - esetleg mindjárt az állami (EU) pénzen felhúzott wellness szálloda mellé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr961246962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása