libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

Versenyről II

2009.07.04. 08:32 zombizan

Az előző posztot a lisztkartell ügy közhírré tétele előtt írtam, egy, a rendszerváltás gazdasági következményeit fikázó cikk ihletésére. Sajnos a lisztbotrány tökéletes illusztrációja a problémának, és megint csak egy magyarázat arra, hogy miért beteg a magyar gazdaság. Az az elem, hogy a gazdasági fejlődés szempontjából nem (csak) ügyes, hanem becsületes üzletemberekre van szükség, különben a folyamatos átverések tranzakciós költsége minden társadalmi hasznot lenullázhat, nem kap elég figyelmet. A furcsa az, hogy az érintettek jó része szerintem teljesen becsületes embernek tartja magát, és nem érti, mi ezzel az egésszel a probléma.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr811225778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása