libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

Kutyawellness

2009.02.19. 17:53 zombizan

Egy informatikai cég vezetője tegnap megszállta az EU pénzek osztogatásáért felelős minisztériumot, mert nem jutott nekik a fejlesztési keretből. Pedig ők még fejlesztenek is, közel 100 embert alkalmaznak, vélhetően adót is fizetnek, stb. Ezzel szemben, úgy gondolta, csak a támogatások elnyerése céljából alapított vállalkozások, köztük pl. egy a kutyawellness nemes célját zászlóra tűző, a kutyák kényeztetésében vélhetően forradalmi újításokat kifejleszteni szándékozó cég is nyert komoly összegeket. Szegény és elkötelezett cégvezető kárpótlásként modellt állhatna a naivitás szobrához, ha ezt felállítanák Budapesten, célszerűen a kérdéses minisztérium elé. Magyarországon az államilag ösztönzött K+F soha nem arról szólt, hogy eredeti ötletekkel és a megvalósításhoz szükséges személyi, technikai és pénzügyi képességekkel rendelkező szervezetek létrehoztak volna olyan termékeket, amelyeket aztán el is lehet adni. Persze azon lehet vitatkozni, hogy az ilyen cégek K+F tevékenységét egyáltalán szükséges-e államilag ösztönözni? Szerintem nem, de ez annyiban mindegy is, hogy ők vagy megoldják saját erőből a fejlesztéseket, vagy nem, viszont a fejlesztési pályázatokat nem nekik találták ki. Egyszer egy nagy és valóban fejlesztő cég embere nyílt levélben kérte, ugyan vezessék már le neki, az elmúlt 10 évben odaítélt és kifizetett állami K+F támogatások eredményeként milyen piaci siker, eladott termék, befolyt árbevétel, befizetett adó keletkezett? Nem volt nagy tolongás az állami emberek részéről. De szerintem ők a kérdést sem értették, illetve szimplán hülyének gondolhatták ezt az embert, amiért még a legelemibb társadalmi és gazdasági összefüggéseket sem ismeri.    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr42953214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása