libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

A spanyol hadihajó és a szomáliai kalózok

2012.01.12. 22:29 zombizan

"Spanyol hadihajót támadtak meg szomáliai kalózok" címmel találtam egy friss hírt kedvenc portálunkon. A kissé szórakozott kalózok összetévesztették az éppen őrájuk vadászó hadihajót a kiszemelt teherhajó áldozatukkal. Nem túl meglepő módon a rajtaütésből nem a kalózok kerültek ki győztesen. Vajon csak a késői óra és a halmozódó kialvatlanság miatt érzem úgy, ennek a különös esetnek némi tanulság értéke van ideiglenesen letelepedett nomádokból álló társadalmunk számára?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr903541329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.01.12. 23:24:07

Nahát, micsoda hasonlat! :-)

Csak kicsit kényszeredett a vigyorom...

pernahajder Campbell 2012.01.17. 10:37:23

Ironikus érdekesség, bár némelyeknek akár még bele is illhet a hasonlatba: az első szomáliai kalózok éhező halászok voltak, ugyanis a spanyol halászflotta, kihasználva, hogy Szomália kormány és közigazgatás híján képtelen megvédeni az érdekeit, egyszerűen lerabolta annak vizeit.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.01.17. 19:02:54

A mai szomáliai kalóz viszont márminden, csak nem szervezetlen szerencsétlen, akit az éhség visz ki a vízre.
Mondjuk ott még nem tartunk, mint az egyik kommentelő (asszem) a portfolión ugyneme hír mellett, aki szerint a "szomáliai haditengerészet" engedte kihajózni őket, úgyhogy ez egy támogatott akció...
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/peldatlan_fegyveres_osszetuzesbe_keveredett_az_eu.507624.html

Ó, azok a konteók, mindig ilyen apróságokon csúsznak el
süti beállítások módosítása