libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

Tanmese az egészségügyről

2010.06.25. 17:15 zombizan

Az állami beavatkozás jótékony szerepére egy gondolatkísérlet-tanmese.

Bemész az étterembe, kiválasztod az ételt, borjúpörkölt galuskával 1800 Ft-ért. Ebben a pillanatban megjelenik állam bácsi, és azt mondja, nem úgy van az, majd ő kézbeveszi a dolgokat. Neked borjúpörkölt nem jár, egyél disznópörköltet, de az csak 630 Ft-ba fog kerülni, mert így igazságos. Ne panaszkodjon az étterem, hogy ennyiből nem tudja kihozni, ennyibe kerül és kész. Pincér vegye fel a rendelést, mehet a dolog. Aztán csodálkozol, hogy 40 perc múlva kihoznak valami ehetetlen hideg szart és gorombán odavágják eléd.

A különbség a mese és a valóság között az, hogy egészségügyben csak mese van, még nem jött el az igazság pillanata.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr532109918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása