libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

"Mennyire utálhatják őket a többiek, ha én ennyire utálom őket?"

2009.08.31. 08:02 zombizan

Bächer Iván Népszabadságba szánt, ott le nem közölt, majd a jobboldali Magyar Hírlap által kalóz módon, de a szerző által utólag kvázi jóváhagyva leközölt írása - túl azon, hogy mint írás, szerintem is gyenge, ami a Népszabi hivatalos elutasítási indoka volt - a fenti izgalmas és fontos kérdést tette fel, amikor önvizsgálat jelleggel a saját politikai tábora kíméletlen ostorozásába kezdett. BI felfedezte, amit rajta kívül már mindenki tudott, hogy Magyarországon intézményesült politikai korrupció és megélhetési politizálás van, amiért a nagy pártok lényegileg és strukturálisan felelnek, nem egy-két megtévedt ember ügyeiről van szó, hanem az MSZP és vélhetően a Fidesz is korrupciós vállalkozásként működik, amiről a magukat naivnak tettető, legmagasabb szintű vezetőik is tudnak. Onnantól, hogy a választási kampányokat formálisan és "lepapírozva" már évtizedek óta sokkal kevesebb pénzből bonyolítják le, mint amennyiből ez fizikailag lehetséges, és ezt a tényt cinkos mosollyal az ajkukon, számtalan potentát megerősítette már a kamerába bámulva, nincs miről beszélni. A mérleg elve alapján, ha kiadás van, bevétel is kell legyen. Ha a bevétel sötét forrásból származik, annak a kiadási oldalon is meg kell legyen a párja. Felállt a korrupciós egyenlet, Q.E.D.    

BI levonta a helyes következtetést, hogy ezek a pártok reformálhatatlanok és valamennyi vezetőjükkel együtt a szemétkosárban kell végezniük. Emellett, előtt-után, még írt egy csomó hülyeséget, illetve stilisztikai okokból hazudik, amikor azt állítja, ő a minél rosszabb, annál jobb elve alapján a Jobbikra fog szavazni, noha ez emberek halálához, valamiféle új holokauszthoz fog vezetni.

A címben szereplő kérdést a Fidesszel kapcsolatban én is sokszor és rég feltettem magamnak. Akik az ember ifjúkori álmait, jószándékú bizakodását tapossák sárba, azok rosszabbak, mint akikről soha nem feltételeztünk mást, mint amit kaptunk tőlük. BI ezért akadt ki az MSZP korruptságán, én és mások a Fideszén. Talán segítene, ha minél többen felállítanák a saját gyűlöleti katalógusukat, a "MÁV:lopás, BKV:lopás, 4-es metró:lopás" mintájára.       

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr851349963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása