libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

Amire büszkék lehetünk...

2011.01.22. 08:54 zombizan

Szlovákiai kollégám mesélte, hogy a "lófasz" és a "bazdmeg" népszerű káromkodási formák arrafelé, a magyarul egyáltalán nem beszélő szlovákok körében (is). Sokszor a kifejezések szó szerinti jelentésével sincsenek tisztában, csak azt tudják, ütős trágárságokról van szó és menő dolog ezeket használni. 

Tekintve, hogy népünk irracionális nagyzási hóbortból és súlyos kisebbrendűségi érzésből összegyúrt kollektív személyiségzavarát a valódi eredmények bemutatásával remélhetőleg enyhíteni lehet, továbbá számos, állami pénzből fizetett ember és ügynökség munkálkodott már az országimázs javításán, a magyar kulturális export fejlesztésén, nagyon megörültem ennek a felfedezésnek. A szánalmas országimázs film után, amit a Malév egyik járatán vetítettek, és amiből kiderült, hogy szinte minden hasznos dolgot a magyarok találtak ki (természetesen a származásuk miatt Magyarországról elüldözött zsidó tudósok eredményeit is nagyvonalúan magunknak tulajdonítottuk), számomra roppant üdítő egy ilyen, nem kifejezetten baráti országból érkező, köznapi elismerés.

Nem tudom, mi köze van Szilárd Leónak a hűtőszekrényhez (az országimázs film szerint neki köszönheti az emberiség ezt a szerkezetet), de hogy a magyar kocsisok, káplárok, intézők nyelvi öröksége ilyen mély gyökereket eresztett a szomszédos szláv pszichébe, azt nem gondoltam volna.     

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr452604295

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Nobel-mítosz 2011.03.10. 11:09:51

Nekem úgy tűnik, ezek az emberek magyar származásuk ELLENÉRE kaptak Nobel-díjat. Ha nagyon megengedő vagyok, Kertész Imre és Szent-Györgyi Albert volt igazából magyar, míg félig ide sorolnám Lénárd Fülöp, Gábor Dénes és Békésy György nevét. Mert a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.01.27. 16:23:43

Én tudom, én tudom, tanár úr! - és Valdi kiesett a padból :)
Einstein és Szilárd szabadalmaztatott egy abszorpciós hűtőszekrényt. Még csak nem is magát az abszorpciós hűtőszekrényt, hanem annak egy változatát és ebből az egységsugarú újságíró levezette, hogy Szilárd találta fel magát a hűtőszekrényt.

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2011.01.27. 22:39:24

@Lord_Valdez: Köszönöm fiam, leülhet, jeles! :-)

Kollégámmal visítva röhögtünk az imidzsfilmen...

Miért kell nekünk kényszeresen elmondani a világnak, hogy kis ország létére milyen nagyok vagyunk?

Miért nem lehet egyszerűen rendben tartani a házunk táját és élvezni az életet?

Mondjuk ha már a hűtőszekrénytől az Excelig (tényleg!) mindent a magyarok találtak fel, akkor hiányoltam volna Spongya Bobot Csupó Gábor révén...
süti beállítások módosítása