libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

Élményutazás tankkal Gyenesdiáson

2011.06.29. 18:26 zombizan

Korábban írtam arról, hogy Gyenesdiáson a strand mellett letarolták a Balaton partján az erdőt és bozótot, hogy az ott lévő tábla tanúsága szerint szállodát építsenek. Akkor keseregtem egy sort azon, vajon miért nem a száz éves műemlék szállodákat újítják fel Keszthelyen, amelyek elsőrendű fekvésükkel kiváló példái lehetnének egy múltjára okosan büszke nép igényes turizmusfejlesztésének.

A hétvégén ismét arra futottam, mikor a letarolt területhez közeledve nagy zajra és füstre lettem figyelmes. Majd kicsit közelebb jutva egy tankot pillantottam meg, amely a hepehupás irtásterületen vonult körbe, tetején néhány civilnek látszó egyénnel. Szép nagy volt, a laposabb fajtából, amit haditechnikához értők gondolom t-akárhányasként be is azonosítanának. Miután kizártam annak a lehetőségét, hogy a szlovén csapatok vonultak be Orbán Viktort elszigetelni az országba, és a borús időben a napszúrásra sem láttam nagy esélyt, meg kellett állapítanom, hogy a szezon beköszöntével a balaton parti turizmus újabb minőségi fícsörrel gazdagodott, a tankos körutazással.

Internet research alapján további megerősítést nyert, hogy a jelenség létezik, youtube videó és promóciós honlap is van hozzá. Gondolom ezt hívják élelmes vállalkozásnak, bár amikor visszafelé jöttem, és másnap is, a harci jármű ponyvával letakarva pihent a területen. De még a szezon elején tartunk csak, augusztusban minden bizonnyal annyi német fog akarni tankon utazni, mint a hortobágyi kitörésnél.

Még azt sem mondanám, hogy igazán gondom lenne ezzel a dologgal. Egyszer jót mulattam rajta. Csak amikor a turizmusról, mint országos kitörési pontról és a Balaton jövőjéről beszélünk, akkor plíz ne egy füstöt okádó gépszörny legyen az, amit a balaton parti jó levegőbe és egyébként a tó ökológiai védelmi övezetébe elképzelünk. Nem tud valaki egy páncéltörő rakétát olcsón? 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr193025237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kasteelstad · http://azenhelyem.blog.hu 2011.06.30. 09:21:09

mostanság azért veszélyes is lehet, ha megindulnak budapestre/felcsútra a balatoni csapatépítésről a rendvédelmisek, vagy más szakszervezeti dolgozók :) a balaton-parti szállodafejlesztési/-felújítási véleményeddel egyetértek. és örülök, hogy ráakadtam a blogodra. üdv.

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2011.07.01. 07:49:39

@kasteelstad: örülök, hogy tetszett és köszönöm a biztatást!
süti beállítások módosítása