libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

Madoff interjú

2011.04.20. 23:01 zombizan

Érdemes elolvasni a Bernard Madoffal készült interjút a Financial Timesban. Túl azon, hogy a bukott emberekkel hajlamos vagyok valamelyest együtt érezni (töredelmesen bevallom, még Gyurcsány sem olyan ellenszenves nekem mostanság, mint miniszterelnökként volt), az interjúból több helyen, Madoff és az újságírók szavaiból is átjön a gyanú-vádaskodás, hogy a pénzügyi világ egyes, még köztiszteletben álló intézményeinek módszereit tekintve, nem biztos, hogy olyan nagy távolság választja el őket a pilótajátékba belebukott csalótól.   

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr492843741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.04.22. 23:33:00

Hát igen. A magabiztosság már önmagában is vonzza a pénzt és önmagában is képes áthidalni kisebb döccenőket. Ez egy macsó világ és ha bajban vagy, csak előre szabad menekülni. Még az egészséges kétely sem megengedett, mert abból rögtön azt szűrik le, hogy kurva nagy baj van. Ami ugye már a befektetők hibája is valahol.
Szóval mindig előre kell menekülni - csak sajnos olykor a valóság nem tart lépést.

Különben én arra jutottam, hogy a piramis, mint forma nagyon illik az emberiséghez. Na nem a bölcs alulról építkezés miatt...
süti beállítások módosítása