libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

Még három csapás

2010.08.25. 10:40 zombizan

A visszaeső, erőszakos bűnözők tartós kizárása a társadalomból jogos igény. Van egy szerintem hasonlóan jogos igény, ami azért mélyebben vágna a társadalom rothadó szöveteibe. A csalókat és élősködőket mindenki utálja. Aki adót csal, az a társadalomtól lop és a többieken élősködik. Ha mindenki csal, az nem teszi a dolgot szebbé, legfeljebb perverz Laokon csoport szerűen te szívod a lábamból a vért, én a hátadból, a harmadik a fenekedből. De nem csal mindenki, vagy messze nem ugyanabban a nagyságrendben és intenzitással.

A notórius, aktív adócsalókat és gazdasági bűnözőket a három csapás elvének megfelelően örökre ki kellene zárni a gazdasági tevékenységek többségéből. Aki nyomatékos figyelmeztetések ellenére sem képes az egyenes úton járni, az kipontozódás után soha a büdös életben aláírási joggal ne rendelkezhessen, semmi olyan jogviszonyt ne létesíthessen, ami másokra kihatással lehet és jóhiszeműséget feltételez. Cselekvőképességében korlátozott, kvázi idióta legyen. Menjen árkot ásni napszámban.   

A liberális állam nem kér sokat, de ahhoz ragaszkodik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr612246061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása