libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

Levél egy reménybeli politikuspalántához

2017.01.31. 07:31 zombizan

Kedves Világjobbító Barátom! Én értem, hogy te szíveden viseled a budapestiség, magyarság, európaiság, emberiség és az egész világegyetem sorsát. Azt is értem, hogy a politikába nem azért szándékozol bekapcsolódni, mert a Starbucksban unalmas a munka, keveset keresel és lenéznek a csajok. Vagy ha már a papád nagy ember volt, te sem lehetsz akárki. Azt is készséggel elhiszem, hogy belőled nem lesz egy kövér, cinikus gazember 30 év alatt, ha terveid sikerre vezetnek, és az ország egyik jövendő vezetőjét tisztelhetjük személyedben. Ez utóbbira egyébként kicsi az esélyed, pusztán statisztikai alapon, de nullának nem nevezhető. Így most olyan vagy, mint Schrödinger macskája: kvantum-szuperpozícióban ülsz és nem ülsz egyszerre a miniszterelnöki székben. Ha nem lesz belőled semmi, ami valószínű, akkor örök barátság és tekintsd levelem tárgytalannak. Abban az esetben viszont, ha pályád során olyan helyzetbe kerülsz, hogy az én életemre kihatással lévő gombokat nyomogathatsz bármilyen díszes teremben, akkor egy dolgot kérlek, jegyezz meg: nagyon nem szeretek adót fizetni.

Eleve a fizetni szó egy ilyen esetben komoly eufemizmus, mert valamilyen aktív, önkéntes cselekvést feltételez. Az igazság ezzel szemben az, hogy az adót beszedik, és nem megfizetik. Önkéntességről kábé olyan értelemben beszélhetünk, mint ahogy a rabok is tudják maguktól, merre kell állni a körletszemle során. Maguknak csinálnak bajt, ha okoskodnak. Némelyik mégis megteszi, például az adóhivatal Don Quijotéja, aki visszakérte a pénzét. Minden tiszteletem az övé. Hősökre szükségünk van, bár a legtöbb hős élete így vagy úgy rosszul végződik. De egy utcát már most elneveznék róla szívesen.

Szóval a lényeg, hogy nem szeretek adót fizetni, pontosabban rossz érzéseket kelt bennem, ha elveszik azt, ami minden normális megfontolás szerint az enyém. Mielőtt irigy kutyának, vagy antiszociális elmebetegnek gondolnál, közlöm, hogy nem vagyok az. Sőt, fantáziám is van, nagyon jó elköltési módokat tudok kitalálni saját magamtól, nem kell ebben segíteni. Van családom, vannak hobbijaim, vannak objektív létszükségleteim, és kevésbé objektív, de nekem szubjektív alapon fontos létszükségleteim. Sőt, jótékonykodni is szoktam, nem is keveset. De ez mind lényegtelen, és csak magyarázkodás. Az én pénzemhez akkor sem lenne közöd, ha Habony Árpáddal tubákolnék Ibizán, amennyiben becsületes munkával kerestem az akármennyit.

És mivel te törődsz az emberekkel, ahová a legtöbb definíció szerint én is beletartozom, légyszi törődj velem is annyira, hogy nem tolsz ki velem és nem szavazol meg semmilyen adóemelést. A nagyszerű terveiteket valósítsátok meg másként. Azt mondjátok, annyira korrupt a kormányzat, hogy na. Hát számoljátok fel a korrupciót és legyen ez a forrás a terveitekhez. Az nem járja, hogy adó emelkedik, korrupció marad, és ünneplitek magatokat, mint a magyar szociális rendszer megmentőit.

A semmilyen adóemelés alatt tényleg azt értem, hogy semmilyet. Úgy sem, hogy az egyik adó emelkedik, a másik meg csökken. Ennek a vége mindig az, hogy összességében nagyobbra kell tátani a számat a pénzszivattyú rossz végének a befogadásához. Szóval semmilyet. De tényleg. Ha mégis, szomorú leszek, és azt tudjuk az internetről, hogy ha egy cuki állampolgár kisállat szomorú, akkor a világ rossz hely.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr2512170546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fehér Nagyezsda 2017.01.31. 08:48:38

Ez jóóóóó! Szívemből szóltál!

MACISAJT 2017.01.31. 17:57:09

" Az én pénzemhez akkor sem lenne közöd, ha Habony Árpáddal tubákolnék Ibizán, amennyiben becsületes munkával kerestem az akármennyit."

Köszöntjük, puch ettárs az Index címoldalán:P

2017. január. 13. 19:01 Gazdaság
Az MSZP volt pénztárnoka önti a százmilliókat az újságjaiba

Tízmillió híján egymilliárd forintot fizetett be tőkeemelésként Puch László MSZP-s politikus bécsi cége a Szabad Föld kiadójába."

Világos:-P A pártnak van 1,2 milliárd adóssága, ellenben a volt pártpénztárnok Bécsből utal haza egy milliárdot..:-P
Ja és a jelenlegi kormányzat korrupt. Aha.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2017.01.31. 18:04:29

drágám, ha kevesebb adót szeretnél fizetni, akkor gazdagodj meg, minél több pénzed arányában egyre kevesebbet kell fizetned. ahelyett, hogy megint mástól várod a segítséget "alkalmas politikus", ja, meg a fehér herceg a szőke lovon.

MACISAJT 2017.01.31. 18:10:00

@mcs:

Ha már az adó is szóba került, pl. most derült ki hogy a svájci hóhérok prüszkölnek amiért őket akasztják a magyar adórendszerrel:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_magyar_adotrukkon_borultak_ki_a_svajciak.628430.html

Kreml propaganda osztály bérszámfejtés 2017.01.31. 18:25:58

@MACISAJT: A magyar társintézménynek hogy van pénze ilyen szorgalmasan dolgozókat fizetni?

MACISAJT 2017.01.31. 18:31:37

@Kreml propaganda osztály bérszámfejtés:

Ha az ettárs így elaprózza a fikanickjeit, sosem tudja meg..:P

pamut 2017.01.31. 18:45:23

Egy újabb hír, amit a cenzúrázott neokomcsi Orbán-média elhallgat az olvasói elől:

"Sólyom László is támogatja az olimpiaellenes népszavazást"

És most hörögjetek férgek, hogy ő is sorosbérnc, stb.....

antisystem 2017.01.31. 18:46:31

Szerencsére a libertarius nézőpont támogatottsága Magyarországon masszívan 1% alatt van.

MACISAJT 2017.01.31. 18:51:43

@pamut: "Egy újabb hír, amit a cenzúrázott neokomcsi Orbán-média elhallgat az olvasói elől:
"Sólyom László is támogatja az olimpiaellenes népszavazást"

Majd ha hivatalosan bejelentik, akkor hír lesz...
Mert az hogy "az Index olvasói látták egy villamosmegállóban" az még nem hír..csak errefelé..:P

Amúgy nem csodálkoznék a szerencsétlenen...Ez nem a Szlovákiába átvezető híd...

MACISAJT 2017.01.31. 18:54:31

@János Elemér Román: " Ki az a Sólyom László? "

Egy szerencsétlen levitézlett makogány.
A ballibák addig gyűlölték amíg hivatalban volt és bazsarozsázott, amióta megbukott azóta határozottan kezdik megkedvelni..:P

pamut 2017.01.31. 18:54:48

@János Elemér Román:

egy sorosbérenc ballipsi hazaáruló, a részletek majd olvas el Goebbels Árp... izé, Habony Árpád médiabirodalméban holnap.

@MACISAJT:
:DDDD
A szokás: előbb tagadni, aztán amikor már nem lehet tagadni fikázni tiszta erőből.

Mutassak még pár hírt amit komcsi hazaáruló orbáni propaganda-birodalom nem adott le, hülyítve-megtévesztve ezzel az olvasóit-nézőit?

Apropó, mit szól a mai lebukásotokhoz? és a tegnapihoz? És az azelőttiekhez?

pamut 2017.01.31. 18:56:33

Látjátok 1 mp sem kellett hozzá, orbán fizetett rágalmazói, karaktergyilkosai máris neki esetek fikázni :DDDDDDDD

íme, a vérfideszes turbótroll @MACISAJT: pocskondiázása:
"Egy szerencsétlen levitézlett makogány."

szepipiktor 2017.01.31. 19:00:17

@antisystem: A faszért nem képzed maga:
"A libertárius (vagy libertariánus) nézetrendszer szerint az egyéni jólétet, boldogságot és a társadalmi harmóniát legjobban a lehető legnagyobb személyes szabadság szolgálja. E filozófiát libertariánizmusnak, vagy klasszikus liberalizmusnak nevezzük, megkülönböztetve a mára eredeti értelmét már nagyrészt elvesztett liberalizmustól."
Ráadásul sokkal közelebb áll a Proudhon-féle anarchizmushoz, mint a libaralizmushoz.
Ezért az USA alap-izmusa, mert mindez a amerikai államalpító korszakához kapcsolható.
De libsizzél egy jót!

John Doe3 2017.01.31. 20:13:36

@MACISAJT: Korrumpálni csak döntési pozícióban lévő politikust érdemes. Szerinted Puch döntési helyzetben van?

blah blah 2017.02.01. 03:56:18

@John Doe3: szerintem egy 8+4 évig kormányon lévő párt pénztárnoka nagyon is volt döntési helyzetben

nem tudom mennyire kell cinikusnak lenni ahhoz, hogy valaki egész nap mészároslőrincezzen, de puch lászlónak zokszó nélkül elhinni, hogy az a rengeteg közműtender a szerencsének a jóistennek és a kedvező időjárásnak volt köszönhető

blah blah 2017.02.01. 04:02:09

"Az én pénzemhez akkor sem lenne közöd, ha Habony Árpáddal tubákolnék Ibizán, amennyiben becsületes munkával kerestem az akármennyit."

Habony Árpád politikai tanácsokból él (és nem csak a fidesznek ad tanácsokat). Az hogy ez egyesek szerint undorító nem von le semmit a munka becsületességéből. Valaki meg ágytálmosóban dolgozik.

A baloldal Habonya, Ron Werber semmivel sem nagyobb szeretetbomba egyébként...

blah blah 2017.02.01. 04:22:29

"Az nem járja, hogy adó emelkedik, korrupció marad, és ünneplitek magatokat, mint a magyar szociális rendszer megmentőit."

A politikai korrupció annyira kis szelete az egésznek, hogy bár minden politikai ciklus #korrupciófelszámolási-val kezdődik, hamar rájönnek, hogy ezek a dolgok annyira nem tételek a végösszegben, hogy olyan mintha nem is lenne.

Korrupció a hálapénz az egészségügyben. Az adóelkerülés.
De ha te veszed a pult alól, számla nélkül az a kisember boldogulása. Ha valaki közbeszerzési tendert vesz 2 millió ftért, azmeg #hogylehetilyet. A másik az a jelenség, hogy a magyar kkv-k lélegeztetőgépe a zsebbefizetés és az eredményeltitkolás.

És az első 10000 milliárd éves kiesés az államkasszából a másodikkal pedig csak a verseny torzult, mert a kivitelezéssel kapcsolatban az unijó elég szoros kritériumokat szab. Ugyan az lett kivitelezve. Négyes metróból sikerült 160 milliárdot kikartellezni ~ 20 év alatt ezzel szemben. (és akkor ebből még valamit építettek is)
Persze nem szép dolog amikor az állam kartellezik (mielőtt jönne a libsi szájtépés), de messze nem ez az oka annak a bizonyos korrupciónak, amivel úgy szeretünk dobálózni.

Az adóelkerülés kultúráját nem kellett volna kiépíteni kedves barátaim!

Fehér Nagyezsda 2017.02.01. 14:38:20

@mcs: A meggazdagodást hogy kell érteni egészen pontosan? Ez ilyen könnyű itthon? "gazdagodj meg"... ez legalább olyan szinten van egy átlagos magyar ember számára, mint a szőke herceg fehér lovon ...

Megélni talán, azt lehet. De meggazdagodni?

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2017.02.02. 08:10:28

@Fehér Nagyezsda: tessék, itt egy recept: tanulj valami olyat, amit kevesen tudnak, de sokan igénylik, csináld jól, a legkisebb megbízást is nagyon pontosan és korrektül végezd el, és utána annyit kérhetsz a munkádért, amennyit szeretnél.
amennyiből kényelmesen megélsz és még félre is tehetsz.

Fehér Nagyezsda 2017.03.09. 14:09:15

@mcs: Szia! Ne haragudj a késői válaszért. Igen, értelek, igazad van. Logikus, ismerem a sztorit. A KKV-ahol most gyakornok vagyok, ilyen emberekből áll, nagyon inspiráló. :) De őket megáldott az ég: informatikusok. :) Ezt szeretik, ez a szenvedélyük - nagyon jók is benne.

De aki urambocsá nem mérnök és nem informatikus, az mit tehet? Vannak építőmunkások, utcaseprők, szakácsnők, callcenteresek, tanárok. ... Ők hogy gazdagodjanak meg?

Tényleg nem kötekedni akarok veled, csak értetlenül állok problémák előtt. Attól, hogy elmondjuk, húúú, vállalkozónak/mérnöknek/informatikusnak/hegesztőnek kell menni, és akkor minden rendben lesz - nem oldottuk mindenki más megélhetésesnek a problémáját. Igenis probléma van, mert idehaza nemhogy meggazdagodni, de megélni is nehézkes bizonyos foglalkozású emberek számára.

Hmmmm de nem én leszek az, aki ezt itt és most megoldja, és nem is te. :(

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2017.03.09. 17:51:37

@Fehér Nagyezsda: nézd, ha egy társadalomban mindenki gazdag, akkor senki sem az. a dolog lényege az, hogy akkor fogsz "meggazdagodni" ha valamit sokkal-sokkal jobban csinálsz, mint mások.

ha olyasmivel foglalkozol, ami nem biztosítja a megélhetésedet, akkor célszerű valami másba fogni, ez nem a társadalmon múlik.

a szívem szakad meg a dagerrotípia készítőkért, meg a patkolókovácsokért, sőt 10 év múlva a taxisokért is, de ha egyszer az embereknek nincs szükségük arra a munkára, akkor abból nem lehet majd megélni. a pikolófiú és a kenyereslány sem túl keresett szakma, ahogy a rikkancs sem.

szörnyű, vagy sem, de a magyar munkaképes lakosság minimum fele teljesen értelmetlen munkát végez, amelyre vagy nincs szükség, vagy sokkal jobban megoldják gépekkel, vagy konkrétan értelmetlen marhaság (mint a közmunka nagy része)

ezek az emberek is szeretnének megélni, nyilván, de a munkájuk értéktelen, ezért a "fizetés" amit kapnak érte, gyakorlatilag segély, abból meg ugye, nem lesz gazdagság.

szóval, ha a munkád és a béred kilátástalan jövőt vetít eléd, akkor az azt jelenti, hogy váltanod kell. ha ezt nem ismered fel, akkor maradsz örökre segélyen.

és panaszkodhatsz a fórumokon, hogy a politikusok miatt szar az életed.
süti beállítások módosítása