libertárius

Félig én-blog, félig politikai pamflet. Miről NEM szól a blog: nem akarja a libertárius eszmerendszer minden árnyalatát megjeleníteni, pláne nem kisajátítani. Nem képvisel és nem támogat egyetlen politikai pártot vagy létező szervezetet sem.

Friss topikok

Linkblog

Facebook oldaldoboz

A destruktív bevándorlás a jóléti állam bűne

2016.12.20. 08:36 zombizan

A mai nemzetállamok kevés kivétellel bevándorlás eredményeként jöttek létre, vagy bevándorlások sorozata alakította ki azt a speciális jellegüket, ami a konzervatívok számára megőrzendő értéket képvisel. Az emberi faj vándorlásaival benépesítette a Földet. Ahol az emberek rosszul éltek, onnan elmentek. Ha jobb helyet találtak, ott maradtak. Az el- és bevándorlás nem valamilyen aberráció, hanem az emberi viselkedés normája.

Az európai államok a huszadik századra jutottak oda, hogy gátat szabjanak az emberek többé-kevésbé szabad ki- és belépésének, ami a korábbi időszakokra jellemző volt. A határok többé már nem csak térképre rajzolt vonalakat, fokozatosan, átmenetekkel érzékelhető nyelvi, kulturális és gazdasági változásokat jelentettek, hanem konkrét fizikai akadályokat, amelyeken csak a megfelelő papírok birtokában lehetett átkelni.

A határok szilárdulása ellenére a jó gazdasági helyzetben lévő országokba korábban nem látott tömegek vándoroltak, mind a szegényebb európai országokból, mind a többi kontinensről. Az ötvenes-hatvanas években a megszűnő gyarmatbirodalmakból és a nyugati ipar munkaerő éhségét kihasználva a dél-európai országokból is milliók mentek északra és nyugatra. A hetvenes-nyolcvanas években a nagy nyugat-európai országok gazdasági helyzete valamelyest romlott, de a bevándorlás folytatódott, hiszen a relatíve rossz nyugati viszonyok is sokkal jobbak voltak, mint ami helyben várt volna ezekre az emberekre. Azóta pedig a folyamatos, egyenletes ütemű vándorlás, és az időnként jelentkező nagyobb bevándorlási hullámok váltogatják egymást. Ebben a történetben az elmúlt két év kiugró értékei csak ütemváltást jelentettek, az alapvető minta már adott volt. A bevándorlás folytatódni fog, ahogy mindig is folytatódott, ahogy a biológiai logika szerint folytatódnia kell.

A bevándorlókkal szembeni ellenérzés, a xenofóbia éppen olyan ősi jelenség, mint a vándorlás maga. Az idegen mindig gyanús volt, eltérő nyelve, külseje, szokásai miatt. És hát azért, mert idegen, nem tudunk róla semmit, nem ismerjük a családját, kapcsolatait, lehetőségeit. Ez nem csak afféle belénk nevelt rosszfejség, ennek túlélési értéke volt. A bevándorló feladata volt az, hogy ezekkel az ellenérzésekkel szemben is boldoguljon. Szorgalmával, kedvességével, a törvények és szokások kínos betartásával kivívja a befogadó közeg elismerését. Többségüknek ez sikerült is.  

A destruktív, a befogadó ország polgárai számára komolyan zavaró, életminőségüket rontó, szélsőséges esetben életüket fenyegető bevándorlás békeidőben egyáltalán nem normális dolog. A bevándorló ahhoz, hogy a szabad piacon saját magát és családját el tudja tartani, legalább akkora értéket kénytelen átadni az őt befogadó környezetnek, mint amennyit a környezetből magáévá tett. Ez az érték jellemzően tudás és munka volt, vagy valamilyen speciális szaktudás, vagy csak nyers emberi erőfeszítés. Időnként pénzbeli vagy kapcsolati tőke, mint a kelet-európai zsidó bevándorlóknál. A bevándorlás a befogadó országok számára egyértelmű, mérhető gazdasági haszonnal járt. Nem véletlen, hogy a földesurak tárt karokkal fogadták a telepeseket, akik az elnéptelendett vidékekre visszahozták az életet.

A XX. század nem csak a határok lezárásának, és az ennek ellenére fokozódó bevándorlásnak az időszaka, hanem a ma ismert jóléti állam is a század találmánya. Állami nyugdíjrendszer és munkanélküli ellátás a század első évtizedeiben kezdett kiépülni Angliában. Általános, állami egészségügyi ellátás a második világháború után.

A jóléti állam és a szabad bevándorlás nagyon rossz kombináció. Onnantól kezdve, hogy a bevándorló már nem csak a szabad piacon értékesített munkaerejét fordíthatja boldogulására, hanem különböző jogcímeken állami ellátásban részesül, megváltozik az alapvető szociális és gazdasági modell, ami korábban a bevándorlást ésszerű keretek között tartotta, és egyfajta minőségbiztosításként működött a befogadó ország lakói számára. Az állami segélyen élő bevándorló okkal népszerűtlen. Soha, egyetlen ország számára sem okozott problémát saját lustákat, saját élősködőket előállítani. Nem csoda, hogy nem kell a másé.

A negatív hatások nem csak ott jelentkeznek, hogy a már bevándorolt idegen viselkedése a lecsökkent alkalmazkodási kényszer miatt megváltozik. A kihasználható jóléti állam olyan ígéret földjeként lebeg a szegény országok tömegei előtt, ami olyanokat is vándorlásra késztet, akik enélkül inkább otthon maradnának. Az nem akkora sztori, hogy Juszuf nagybácsi három műszakban tolja a német üzemben a fárasztó munkát, és ennek eredményeként majd az ő gyerekei kicsit jobban élhetnek. Az már inkább, ha Juszuf nagybácsi megjelenik munkaidőben a segélyből vett autójával az otthoni faluban.

Az, hogy a mostani terrorista hullám, ami első-második-harmadik generációs bevándorlók követnek el, mennyire írható a jóléti állam számlájára, vitatható. Szerintem nagyrészt ez is abból adódik, hogy a céltalan, tengődő élet, amit a jóléti állam lehetővé tesz, súlyos lelki torzulásokhoz vezet. De kétségtelen, hogy nem csak parazita életmódú emberekből lesz terrorista, és sokan már eleve ezzel a céllal érkeznek a háborús övezetekből. Így azt nem állítom, hogy a jóléti állam felszámolásával, vagy legalább a bevándorlók számára elérhetetlenné tételével a terrorista fenyegetés egycsapásra megszűnne. Viszont azt igen, hogy a jóléti intézmények nélkül a bevándorlók száma erősen csökkenne, és ami sokkal fontosabb, a bevándorolt emberek minősége javulna. Ez a javulás vélhetően a bevándorolt közösségek önkontrollját is erősítené, ami a terrorista veszélyt is segíthet csökkenteni.

Miért nem egyszerűbb bezárni a határokat, és nem engedni be senkit? Egyrészt, ahogy korábban kifejtettem, a bevándorlás komoly nyereséget jelent a befogadó országok számára. Bár sokszor hivatkoznak a képzetlen, egyszerű munkát végző helyiekre, mint a bevándorlás kárvallottjaira, ez egyáltalán nem biztos, hogy így van, vagy hogy így kell legyen. Az átlag Joe vagy Helmut hatalmas előnyben van az átlag Rajeshsel vagy Mohameddel szemben. Ha más nem, hát anyanyelvi szinten beszéli az adott ország nyelvét. A bevándorlók jelenléte piacképes tudássá teszi ezt az erőfeszítés nélkül megszerzett készséget, ami nem sok mindenről mondható el egyébként. Ha nem korlátoznák minimálbérrel és más szabályozásokkal a bevándorlók profitábilis alkalmazását, akkor az átlag Joe-k és Helmutok lennének azok, akik ezáltal egy szinttel feljebb léphetnek a relatív viszonyrendszerben.

A másik szempont, ami nekem még fontosabb, bár ezzel libertárius körökben sem mindenki ért egyet, elvi. A menekülő emberen segíteni erkölcsi parancs, és számomra mindegy, hogy valaki a tényleges életveszélyből menekül, vagy „csak” a kilátástalan, fenyegető életkörülmények közül. Mindenki bevándorlók ivadéka, a kérdés csak az, hány generációt kell visszamenni ahhoz, hogy a mostani lakhelyétől távol született ősökhöz eljusson. Mindenkiből lehet még menekült. Ha van arra mód, és van, hogy segítsünk, akkor segíteni kell. De a segítség nem lehet egyenlő a kontrollálatlan, destruktív bevándorlással, vagy a szépelgő, vállvonogatós passzivitással. A piaci mechanizmus a legjobb szabályozási rendszer, ami ha teljesen meg nem is szünteti, de legalább láthatóvá teszi a parazita viselkedést. Ha a bevándorlók a szabad piacról kénytelenek megélni, az automatikusan biztosítja, hogy értékteremtő, hasznos tagjai lesznek a társadalomnak. Akinek pedig ez nem tetszik, az otthon maradhat.

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://libertarius.blog.hu/api/trackback/id/tr4912059415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bgp 2016.12.21. 10:25:47

"a jóléti intézmények nélkül a bevándorlók száma erősen csökkenne"

Ja, és akkor már nem csak a terroristák hanem az éhező munkanélküliek is gyilkolni fognak :D

A megoldás nem a jóléti állam leépítése, hanem a határok ellenőrzése (a bevándorlók gyorsított asszimilálása, a nem beilleszkedő egyedek kitoloncolása).

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2016.12.21. 10:35:02

Minden migránst haza kell vágni, mert úgyse tudnak integrálódni semelyik más kultúrában. A nyelvet sem beszélik, meg megtanulni se tudják. Épp ezért a mi 600 ezer migránsunkat is haza kell hozni Orbán Viktornak, hogy ne tekintsék őket csak edény mosogatásra alkalmas analfabétáknak.

Ma már Magyarország a lehetőségekben mesze megelőzi az EU-t, arról ne is beszéljünk, hogy a nyugatiak csupan boldogtalanok, mi magyarok pedig az egyik legboldogabb országban élünk. Nagy munka volt ez Orbán Viktornak ezt elérni, de sikerült neki.
Ebben az országban nem kell félni robbantásoktól, pedofiloktól, nőket, gyerekeket megerőszakoló állatoktól meg otthon titokban fegyverraktárat felhalmozó, rendőrökre lövöldöző idegen kultúrájúaktól. Minden magyart haza kell hoznia Orbán Viktornak, hogy megvédje őket a nagyvilág veszedelmeitől.

TÁMAOGASD ORBÁN VIKTORT HOGY HAZAHOZZA AZ ÖSSZES MAGYAR KIVÁNDORLÓT!

ZX 2016.12.21. 10:41:50

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Ahhhahhaha. Azért azt meg kell hagyni, remek provokátor vagy. :D

Khonsu 2016.12.21. 10:43:47

@Ballib Cenzúrázók Réme 11:

Nem tudom mit szedsz, de küldjél nekem is! :D

fantázia dús nick 2016.12.21. 10:46:46

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Király cuccot nyomsz! Elküldenéd a dílered telefon számát?

new_boy_on_the_block 2016.12.21. 10:50:24

Elso 75℅-a rendben van az irasnak.

röf 2016.12.21. 10:56:03

Nem menekültek, nem akarnak dolgozni, nem véletlenül jönnek illegálisan, nem véletlenül jönnek papírok nélkül.
Aki ezek után is megmagyarázza, hogy etetni itatni szállásolni kell őket, ráadásul az én pénzemből, számomra hazaáruló.

exterminador 2016.12.21. 11:08:11

Jó írás, teljesen egyetértek vele.

Medgar 2016.12.21. 11:12:10

Értem. A jóléti állam a hibás.

Khonsu 2016.12.21. 11:12:26

A jóléti állam nyilván csaliként működik, de a megszüntetése nem csak a migránsok egy részét tartaná távol, hanem a saját lakosság kevésbé versenyképes részét is nyomorba döntené, ami a 4. ipari forradalom megérkezésével a többséget is jelenthetné. Szerintem egyértelmű, hogy ennek milyen bűnügyi és politikai következményei lennének. Az elmúlt évtizedekben gyengítettek a jóléti államon, és láthatóak a következmények.

A jóléti állam megszüntetése ettől függetlenül jó ötlet, és szükséges, de olyan módon, hogy a jóléti államot egy jóléti rendszernek kell felváltania, mely ellátja feladatait, de piaci és szervezeti alapon működik.

A mostani bevándorlási hullám negatív vetületei azonban nem a jóléti csalinak köszönhetők (csak a létszám), hanem ideológiai jellegűek. Mégpedig az történt, hogy az iszlámon belül gyorsan terjed egy olyan radikális vonal, mely a szélsőségesen vallásos külsőségek mögött valójában egy nagyon is világi totalitárius politikai ideológia.

Egy új nemzetiszocializmussal vagy marxizmus-leninizmussal állunk szemben, csak épp vallásnak álcázva, de ez már nem az iszlám, mint vallás, hanem ez már egy totalitárius politikai rendszer, mely abszolút hatalomra tör, és előszeretettel alkalmazza a terrort.

Ez ellen kell valamit tenni, lehetőleg még azelőtt, mielőtt mind a másfél milliárd muszlimot megfertőzi.

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.21. 11:23:25

@röf: számodra mindenki hazaáruló aki nem imádja a hazaáruló kakakupac vezéredet, szóval nem igazán számítasz ;)
A te pénzedről pedig nincs szó, elvégre te is csak viszed a pénzt tipikus lumpenproliként.

martineden 2016.12.21. 11:47:37

@Medgar: Abban hibas, hogy mindenkinek juttat,ezert nagy vonzerovel bir. Csak allampolgaroknak szabadna hozzaferni.

röf 2016.12.21. 12:01:06

@fidesz maszop dk egykutya:
Beragadtál az iszapba.
Onnan lentről túl egyszerű a világod.

sakkosfx 2016.12.21. 12:16:10

Ez egy hazug félrevezető cikk! A jelen valóságához köze nincs! A mit és miértre nem ad válaszokat!

pucros 2016.12.21. 12:17:01

a bevándorlás bármilyen kombinációban, még a legjobb fej bevándorlókkal, a leginkább helytállásra késztető belső viszonyokkal is lehet még mennyiségi probléma

StanLee · https://newsroll.net 2016.12.21. 12:26:21

A posztnak igaza van. A joleti allam juttatasai miatt van migracio es sajnos nagyobb reszben olyanok jonnek mar, akik nem a minosegi bevandorlok szamat gyarapitjak.

Addig, amig a nemetek egyenranguan kezelik a szocialis halot felepito es fenntarto emberekkel a szocialis rendszert kihasznalokat, addig nagy valtozasok nem lesznek. Termeszetesen elkezdtek mar a nemetek leepiteni a szocialis rendszerek tulfogyasztasat, kezdve azzal, hogy unios allampolgar nem kaphat szocialis segelyt, ha nem fizetett be legalabb egy kicsit a kozosbe. De, ez most csepp a tengerben, es mivel mindenki ugy gondol a szocialis halora, mint egy kifogyni nem kepes bosegszarura, igy sokaig nem is lesz minosegi valtozas.

Szerintem ezzel a temaval normal polgar szinten felesleges foglalkozni, erdemes a lesza*om tablettat bevenni es az elet fontosabb dolgaival foglalkozni.

Sir Galahad 2016.12.21. 12:26:39

A jóléti rendszerből a migránsokat kizárni, a határokat lezárni és csak azt beengedni, aki igazolt nyelv- és szaktudása révén jóléti juttatások nélkül is képes megélni, és valóban szükség van rá. A háborús/gazdasági menekülteket nem beengedni, ott kell/lehet rajtuk segíteni, ahol eredetileg vannak. Ugye nem bonyolult?

kuki123 2016.12.21. 12:27:27

A liberálisok még mindig Trump győzelmén hüledeznek..lásd index 444.hu
nos itt vannak az okok.
Az amcsikban legalább van annyi tökösség, hogy felismerik kit szabad beengedni a határokon belülre.
és ha nem tartod be a szabályt lelövünk a picsába esetleg elhúzhatsz a gúsba.
Az meg van mindenkinek, hogy a kamionos terror kapcsán elfogott afgán szexuális bűncselekmény miatt már ismerték?
És tök véletlenül a terror támadásnál ott van...LOL geci és elengedik....
ÉRtitek? elengedik priuszosan!
A német rendőrség az 5 évesek szintén nincs.

2016.12.21. 12:34:37

@Sir Galahad: hiszen az angolok pont ezt akarják elérni a magyar munkavállalókkal szemben.

2016.12.21. 12:37:18

@kuki123: ne bosszantson, hogy az elzárkózó amerikaiaknál is vannak terrorcselekmények.
De igazad lehet, rájöttem. Biztos azért lövik egymást, mert nincs náluk migráns!

2016.12.21. 12:38:45

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: ja. A londoni polgármestert is, nomeg Borist a bohócot is...büdös migránsok!

Irbisz 2016.12.21. 12:39:52

@bgp:
"a nem beilleszkedő egyedek kitoloncolása)"

ez eleg lenne önmagaban. mert ha valaki nem asszimilalodik, de elfogadja az öt befogado tarsadalom törvenyeit, szabalyait, ertekeit, a sajatjat nem helyezi elejük, az miert ne maradhasson? Attol meg lehet ertekes tagja a tarsadalomnak.
De akik ellensegesek, elutasitok vele szemben, a sajat primitiv törvenyeikekt szeretnek ervenyesiteni az öket befogado orszagban, azokat zero toleranciaval hazaküldeni, kiutasitani, es nem fellebezesek meg idöhuzasok. Ja, es ezt mar allampolgarsagot megkapott elemekkel is megtenni, ami ha jelenleg nem legalis, akkor modisitani a törvenyeken es utana elküldeni valamelyik kecskebaszo vahabita muzulman orszagba, küzdjön ott allahert, ne itt ellenünk.

2016.12.21. 12:41:23

@Medgar: Így van! Mert ha az európai keresztények elégetnék a nőket, mint boszorkányokat, aki meg nem jár misére,keresztre feszítenék, nem jönnének ide. Minden probléma megoldva.

Irbisz 2016.12.21. 12:44:35

@kuki123:
"A német rendőrség az 5 évesek szintén nincs."

Nem a rendörök ahibasak, ezt ök is idiotasagnak tartjak, erre a merkelek, a liberalisok, szocdemek uralta közhangulat utasitja, amig nem volt több tamadas, kb. nem volt szabad a migransok altal elkövetett bünesetekkel foglalkozni, ezert gyakran inkabb elengedtek öket kisebb sulyu esetekben, meg felreneztek.
ezert fordulhatott elö a szilveszteri köln-i esemenyekkor, hogy a könyörgö nöt elküldte a rend derek nemet öre, hogy sajnalom asszonyom, de ertse meg nem tehetek semmit.
a hazaarulo merkelek felaldozzak sajat szavazoik biztonsagat a csürhe muszlimok jolete erdekeben.

Irbisz 2016.12.21. 12:49:11

@Könnyen elkaptuk, uram!:
2016 van, nem 1616, igy total lenyegtelen hogy a keresztenyseg neveben milyen bünöket követtek el akkor, mert akkor kb. az egesz vilag olyan volt.
Ma 2016 van, a nyugat emberjogi ertekeit elutasito, es ellene harcolo muszlim csöcseleket szazezerszam beengedni ide hozzank, a bornirt liberalis idiotasag minösitett esete.
Beengedni e ajnarozni azokat, akiknek elös dolguk lesz pont ezen liberalis ertekeknek a lebontasa, megsemmisitese, kezdve a sort pont a liberalisokkal, mert amit ök kepviselnek, az testesiti meg ezen szelsöseges muszlimok szamara a testet öltött satant.
gratulalok, ilyenkor latszik hogy a vallas tenyleg a nepek opiuma, es a liberalisok is csak vallasosak, csak epp nem egy kitalalt termeszetfelettiben hisznek- de ugyanolyan vakok es bigottak, hala annak hogy többsegükben ök is hivök, es igy nem fejüket, ertelmüket hasznaljak, hanem erzelmeik es ideologiajuk feltetlen követese vezerli cselekedeteiket.

-JzK- 2016.12.21. 12:51:40

Nincs baj a bevándorlással önmagában, csak pár feltétel kell hozzá:

1. A bevándorlók ne a barbár sötét bőrű országokból jött vademberek legyenek.

2. A nemek aránya legyen kiegyenlített

3. Legyenek képzettek és tényleg dolgozni jöjjenek, hódítók, muzulmánok nem kellenek.

kuki123 2016.12.21. 12:58:53

@Irbisz:
hát nem tudom nálunk 2015-ös eseményeknél már lincs hangulat volt..orbán is azért lépett közbe, mert egyébként veszélybe került volna a hatalma.

Ha nálunk ilyen mértékű molesztálás (van egy szép térkép) és dolgok lennének már rég ment volna a lecsóba orbán és a slepje.
ennek fényében a németek még hozzánk képest is birkábbak.

Mondjuk a nyugati társadalom még sose érezte a 2. VH-t leszámítva vagy 200-300éve, milyen az ha leigázzák és más népek veszik át a mindennapok irányítását.

kuki123 2016.12.21. 13:07:43

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hát leginkább a beilleszkedési problémás négerekkel van a gond...
sőt hasonló problémákkal kapcsolatos mexikói drogbandák sem kivételek

nyilván sok a felindulásból vagy eltervezett gyilkosság az USA-ban
De pl Kanadában ugyan ilyen fegyvertartás van még sincs lövöldözés
Kevesebb is a néger és az alkalmatlan bevándorló.
Ez egy összetett kérdés..de az biztos, hogy hülye ember kezébe fegyver nem való.
Ezek szerint az arabok is hülyék
ezek szerint semmi keresni valójuk az EU-ban

barli 2016.12.21. 14:03:04

A jóléti szociális rendszerrel szvsz az a gond, hogy ha nem tanultál, nem beszéled a nyelvet és nem vagy szorgalmas, akkor csak olyan munkát kapsz, amiért alig kapsz több pénzt, mint a segély lenne. Ergo nem érdemes 200 euro pluszért elmenni dolgozni. A munkáért (még ha sz*r is), szignifikánsan több pénzt kéne kapni/adni, mint a segély összege. És nem úgy, hogy rommá adóztatjuk azt, aki tanult, beszéli a nyelvet és szorgalmas.
A másik meg, hogy külön kell választani a problémát ami azokkal van, akik már ott vannak, meg azokkal, akik jönni akarnak.

Irbisz 2016.12.21. 14:06:07

@-JzK-:

"1. A bevándorlók ne a barbár sötét bőrű országokból jött vademberek legyenek.

2. A nemek aránya legyen kiegyenlített

3. Legyenek képzettek és tényleg dolgozni jöjjenek, hódítók, muzulmánok nem kellenek."

Nem a börszin a baj. Van egy szenfekete kameruni kolleganöm, hat öszinten megmondom nala rendesebb, tisztessegesebb embert ritkan lattam eletemben (ami azt illeti magamnal is rendesebbnek tartom :)).
Igaz ö kereszteny, es tenylegesen hivö, nem olyan ajtatos, magat a templomba mutogato fideszes szentfazek, aki egyebkent barmilyen gazembersegre nem csak kepes, de el is követi azt. A ferje detto, sebesz, na ilyenekkel a börszine ellenere semmi baj nincs.
A vallas es az ertekrend a fö baj, a muszlimokkal vigyazni kell, es közülük is az arabokkal különösen, ahogy egy (abszolut nem vallasos) volt irani kollegam következetesen jellemzte öket, piszkos, lusta megbizhatatlan arabok. Pl. NRW-ben az eszak-afrikai arabok között 30% fölött van az (elkapott) bünelkövetök aranya!!!
Szoval következetes szüres kene, nem minden jöttment seggenek következetes nyalasa es elarasztasa segelyekkel, kedvezmenyekkel. De az az igazsag, a nyugatiak, beleertve a nemeteket elkenyelmesedtek ajoletbe, abba hogy nem volt igazi kihivas több mint fel evszazada a tarsadalmukba, igy sok tekintetben idealistak, irracionalisan viselkedö neppe valtak jelentös szazalekban.

steery 2016.12.21. 14:08:41

Már a cikk címe is csupa hazugság!

Mi az, hogy destruktív bevándorlás? Ez helyesen: invázió! Ellenséges csapatok nyomultak be hívatlanul, akaratunk ellenére a területünkre, most pedig rajtunk élősködnek és hálából gyűlölnek és megölnek minket.

Mi az, hogy jóléti állam? Ez helyesen: rosszléti állam! Ott nincs jólét, ahol állandó terror fenyegetettség van és ahol nem mehetek ki az utcára, mert megölhetnek érte. Ugyanakkor fegyvert sem tarthatok magamnál önvédelemből, mert azt meg tiltja a törvény, nehogy véletlenül visszalőhessek és eltakaríthassam a rám törő ellenséges hordákat.

Mi az, hogy bűn? Ez helyesen: hazaárulás! Eutropa vezetői szisztematikusan, célirányosan cserben hagyták és elárulták a választópolgáraikat és vég nélkül hazudoznak. Még akkor is hazudnak, ha véletlenül valami hiba folytán igazat mondanak. Ezek a politikusok nem bűnözők, hanem ellenséges beszivárgó ügynökök, kollaboránsok, akiket össze kell fogdosni, elítélni, kivégezni.

Röviden ennyi.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2016.12.21. 14:22:34

A desrtruktív bevándorlás elsősorban az azt szervező és pénzelő Soros GYuri féle szervezetek, és seggnyalóik bűne.

Akik az EU-ra kényszerítik, a nőket erőszkoló terrorista férgeket !

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.21. 14:26:37

@kuki123: nem lenne semmi, ez egy birka nép.

@röf: hát "elvtárs" ez elég gyenge volt :( (bár tőled nem is várható több, de hátha csoda történik)

Sir Galahad 2016.12.21. 14:31:35

@Könnyen elkaptuk, uram!: És a maguk szempontjából tökéletesen igazuk is van.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.12.21. 14:36:40

@Ballib Cenzúrázók Réme 11:

Nocsak egy régi nickhamisító.
Te vagy a sorban a 2. Már azóta van 6 újabb is, aki csak miattam hamisított nicket, Soros Gyuri parancsára.
Igazán büszke vagyok rátok.
Ti vagytok az én személyes trollgyűjteményem:

blog.hu/user/1116494
blog.hu/user/1116496
blog.hu/user/1121526
blog.hu/user/1126362
blog.hu/user/1151910
blog.hu/user/1184981
blog.hu/user/1191006
blog.hu/user/1193568

Ballib cenzúrázók verejtékes lidércnyomásos álma 2016.12.21. 14:50:57

@Ballib cenzúrázók réme 18: mink Soros Gyuri vagyunk mind! Soros globálcionista ballibsi orvostechnológiai intézete feltalálta a gondolatirányított testeket így egyszerre több millió helyen van jelen. Hamarosan megalapítjuk Sorosországot, majd megtámadjuk az olyan szabadságharcosokat mint orbán viktor, kim jong-il vagy vladimir putin és eltöröljük a szabadságot a föld színéről.

Geo_ 2016.12.21. 14:53:40

A jóléti állam - alapvetően (nemzet)állami.
- Lehet-e jóléti világ?
- ha a termékek, szolgáltatások, pénz, információ előtt nincsenek határok - létezhet-e az emberek számára?
- milyen piaci mechanizmus tud szabályozni, amikor jobb dolog gazdag országban szegénynek lenni, mint szegény országban (viszonylag) gazdagnak?
- lehet-e csillapítani a bevándorlást - pl. kvótákkal, "otthon tartó" fejlesztési programokkal vagy közmunkával (ami csak helyben jár)?
- mi van akkor, ha nincs szükség több munkásra? (ld. rozsda-övezetek lecsúszottjait

Irbisz 2016.12.21. 15:04:47

"- Lehet-e jóléti világ?"
Az egesz vilagon nem :). Egyes allamokban igen.

"- ha a termékek, szolgáltatások, pénz, információ előtt nincsenek határok - létezhet-e az emberek számára?"
Hogyne. Csak akarni kell- lasd az USA, Kanada, ausztralisa bevandorlaspolitikajat. Eleg demokratikusak mind, megis nagyon megszürik ki mehet be hozzajuk. ezt kellene az EU-nak is mint benchmarkot követnie.
Csak ilyenkor valahogy a balliberalisok rögtön elfeledkeznek velük peldalozni :)

"- milyen piaci mechanizmus tud szabályozni, amikor jobb dolog gazdag országban szegénynek lenni, mint szegény országban (viszonylag) gazdagnak?"
Nem kell ehhez piaci mechanizmus, a fentebb emlitett allamok sem piaci alapon szablyoznak- hacsak annyiban nem, hogy az jutht be hosszu tavra legalisan, aki hasznos agazdasagnak (tudas, eletkor, nyelv). Menekülteket meg igencsak kis szamban fogadnak be, nyugodtan marginalisnak nevezhetö szamossagban.

"- lehet-e csillapítani a bevándorlást - pl. kvótákkal, "otthon tartó" fejlesztési programokkal vagy közmunkával (ami csak helyben jár)?"
Nincs lehetetlen, csak tehtetlen. Ha lenne ra akarat, akkor menne ez, csak nem olyan elvek es nyöszörges menten, amit a mai taliberalis EU követ. az adottsagok rosszabbak, de követni kellene az USA, Kan, Aus peldajat, es illegalis bevandorlok következetes visszatoloncolasa.
Hamar elterjedne a hire hogy vege az ingyenebednek, es egyre kevesebben probalkoznanak.

2016.12.21. 18:18:03

@Ballib Cenzúrázók Réme 11: Ahogy a csíki mondta: "Értem én a viccet, csak nem szeretem".

Bicepsz Elek77 2017.05.16. 19:05:04

" Az nem akkora sztori, hogy Juszuf nagybácsi három műszakban tolja a német üzemben a fárasztó munkát, és ennek eredményeként majd az ő gyerekei kicsit jobban élhetnek. Az már inkább, ha Juszuf nagybácsi megjelenik munkaidőben a segélyből vett autójával az otthoni faluban."
Es tetszett!!
Na de: bevandorlas helyett "Asszonynak szulni kotelesseg, lanynak szulni dicsoseg!!" elvet kene visszahozni. Rakosi mar megcsinalta: abortusztilalom, gyermektelensegi ado es egyeb osztonzok kellenek mindket nem fele. Kulonben ugy jarunk mint Haiti, Zimbabwe vagy Del-Afrika feherjei....
süti beállítások módosítása